четвъртък, 26 май 2011 г.

Какво представлява GPS проследяващо устройство


Не сте ли се чудили какво представлява всъщност това чудо GPS устройство и как точно може да се възползвате от неговите услуги? Накратко можем да кажем, че GPS означава Global Positioning System или в превод: Световна позиционираща система. Тази система е изградена между няколко сателита, намиращи се в Космоса, около нашата планета и различни устройства, прихващащи сигнал от тези сателити, които пък се намират на земята в различните държави, градове и райони.

Това, което прави едно GPS проследяващо устройство е да запише местонахождението на даден обект или човек, така че този, който се интересува, да разбере къде е или къде е бил.
GPS проследяващи устройства се ползват предимно като вградени устройства при някои предмети и електронни устройства, като мобилни телефони, автомобили и др. Освен това GPS може да ви помогне и да стигнете от точка А до точка Б. Много транспортни компании пък залагат на вграждане на GPS системи в своите камиони, за да могат да ги наблюдават и контролират дистанционно.

С бързите темпове, с които се развива техниката, днес дори и обикновените хора могат да ползват GPS проследяващо устройство. Продават се малки, подобни на черни кутийки устройства, които ще ви пратят смс на мобилния веднага щом засегат човека, който следите с точните координати. Ако не вярвате на самолетната си компания, лесно може да държите багажа си „под око” като просто сложите в куфара един GPS и после след като слезете на летището, ако нещо се случи с него и изчезне, ще успеете да го откриете с помощта на  устройството в куфара, което ще ви прати смс. Така че вече няма да има място, на което да се скрият от вас – всяко нещо, което се движи може да се проследи! И това е задължително условие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар