четвъртък, 17 март 2011 г.

Къде ми е колата или накратко за ползите от gps проследяване на превозните средства

В днешният динамичен свят, пълен с какви ли не опасности, за каквито хората от едно време вероятно не са си и помисляли, производителите на електроника с цел да защитят своите клиенти измислиха всевъзможни устройства. Едно такова електронно устройство, което се вгражда вече във всички нови модели автомобили и дори мобилни телефони е gps-a. Няма производител на автомобили, който да не е снабдил своите модели с това полезно средство за проследяване. 

Може да си мислите, че едва ли не участвате в Биг брадър и постоянно някой ви наднича зад рамото, но какво би станало, ако откраднат колата ви и нямате вграден gps? Ами без това gps проследяване, полицията доста по-трудно би могла да хване крадеца. Дори може да стане така, че вашата кола отдавна да бъде разфасована на съставните си части, които да са разпродадени, и едва тогава някой да намери следа. Нещо, което не би могло да се случи, ако разполагате с gps, който да изпрати сигнал на сателита за своето местоположение, а той от своя страна препраща към компютрите, следящи системата. 

Ако пък няма вградено такова устройство в автомобила от компанията производител, или пък вие самите искате да разберете къде се намира в даден момент колата, когато например половинката я кара, и често се случва да закъснява, може да се снабдите с едно портативно, но много мощно средство за gps проследяване, което веднъж поставено някъде в автомобила /калник, жапка, под задните колонки, на задните седалки или зад предните и т.н./. Това може да е комбиниран тракер, който ще ви покаже къде се намира благоверния, а вие само ще трябва да се регистрирате в сайта на производителя, за да може да ползвате проследяващия софтуер. Тези устройства вече навлязоха на българския пазар за шпионски джаджи, така че няма проблем да бъдат открити и закупени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар